söndag 17 januari 2010

I love you man

Peter Klaven (spelad av Paul Rudd) ska gifta sig med sin flickvän Zooey. Medan hon berättar allt mellan himmel och jord för sina tjejkompisar visar det sig att han inte har och har aldrig haft en riktig killkompis. Detta är inget han själv reflekterat så mycket över, han har helt enkelt alltid trivts bättre med tjejer. Men då folk i hans omgivning börjar tycka det är märkligt och undrar vem han ska ha som bestman på bröllopet bestämmer han sig för att hitta en manlig kompis. Med hjälp av bland annat sin bror och sin mamma går han på olika "mansdejter" i jakt på den rätta. Detta leder såklart till olika roande pinsamheter. När Sydney Fife (Jason Segel) dyker upp på en husvisning som Peter arrangerar känner han för första gången att det klickar. De börjar träffas allt oftare och Sydney som är en ganska annorlunda kille tar fram helt nya sidor hos Peter.

Egentligen tycker jag inte att handlingen i sig är något särskilt. Det som ändå gör filmen ganska rolig är riktigt bra rollprestationer. Främst är det Paul Rudd med sina miner och kroppsspråk och sitt sätt att leverera repliker som är perfekt för komedier. Kemin med Jason Segel är utmärkt och även i övriga roller finns det flera strålande exempel så som Andy Samberg (Peters bror Robbie), Jaime Pressly (Zooeys kompis Denise) och Thomas Lennon (en av Peters dejter). Jag skrattade inte hela filmen igenom men där fanns helt klart vissa guldkorn.
Betyg 3+ av 5

1 kommentar:

  1. Håller med det punkt till pricka. Det var rollprestationerna som höll filmen levande. Då speciellt Paul Rudd...han är ju fantastiskt rolig den mannen.
    I slap the base...

    SvaraRadera