lördag 16 oktober 2010

Idolerna jammar loss och lite fredagsfinal

Jag är väldigt svag för spontanjamming (så kan man säga va?) så jag måste såklart ta med klippet där Olle, Elin och Daniel jammar lite på hotellet.

Men först lite snack om gårdagens fredagsfinal. Minnah var inte en av mina favoriter så jag är inte överdrivet ledsen att hon åkte ut. Däremot hade jag hellre velat att det var Alice eftersom hon inte alls levt upp till mina förväntningar. Hennes första audition när hon sjöng "Samson" var det bästa hon gjort sen har det aldrig blivit lika bra. Plus att hon jämnt ser så sur ut. Minnah verkar däremot jämnt så glad och positiv och har visat nya sidor varje gång. Så det var helt enkelt fel person som åkte ut.

Jay gjorde sin låt skitbra men VARFÖR skulle de klä ut honom till Kurt Cobain?? Ser ju bara löjligt ut, de ska fortfarande vara sig själva även om de hyllar sina idoler. Tyckte Elin gjorde en väldigt bra låt till något ganska tråkigt, Linda gjorde sin underbart bra låt riktigt bra, Olles röst passade mycket bättre till den låten än vad jag hade trott, Linnea hade inte sin bästa sång men gud vad cool hon är, Weise var helt okej, Alice okej, Geir sjöng bra men låten var tradig, Daniel hade tyvärr några rejäla missar men annars tyckte jag han var bra och Minnah var duktig men det märktes att den låten passar så mycket bättre när man som i originalet har en som sjunger verserna och en som sjunger refrängen. Det blev lite enformigt.

3 kommentarer:

  1. Kan hålla med om att Jay gjorde låten på ett bra sätt. Låten tillhör dock de sämre hos Nirvana. Jag är ju ingen expert men jag tror ju att Jay får svårt när han inte kan välja en rocklåt. Passar hans röst till något annat?
    See....//Martin

    SvaraRadera
  2. Jag tror faktiskt att Jay kan överraska även i andra stilar. Men jag vet ju inte än. Det är ju lite det som visar hur bra de är om de kan anpassa olika låtar så de passar just dem. Jag är impad att du sett ett helt program nu ;)
    /Anna

    SvaraRadera
  3. Vad roligt med lite analyser av fredagsfinalerna! Läs gärna mina på min blogg: http://blogg.aftonbladet.se/entillblogg :-)

    Apropå Jay och om han kan göra något annat än rock så vet jag att någon hade sett något YouTube-klipp med något helt annat och att det hade varit bra, men det tror jag när jag hör/ser det. :-o Inget fel att vara specialiserad i och för sig.

    SvaraRadera