måndag 11 augusti 2014

Recension: "Last Vegas" (2013)



Titel: Last Vegas

År: 2013

Sågs i format: Blu-ray

Förväntningar: Jag förväntade mig en småmysig komedi med ett gäng riktigt bra skådespelare.

Handlingen: Handlingen är väl så långt ifrån originell man kan komma. Ett gäng vänner som drar till Vegas för svensexa har vi ju sett förut. Och inte heller är det något nytt med åldrande gubbar som försöker leva som i sina ungdomsdagar. Och situationerna som uppstår när ett gäng 70-åringar ska uppleva ett Vegas som förändrats en hel del sen sist är fullt av möjligheter för humor. Och det är där filmen funkar bäst. Där och när det skämtas om åldrandet. Tyvärr består en stor del av filmen av deras gubbsjuka trånade efter tjejer som är 40-50 år yngre än dem. Och inte någonsin tycker någon att det är något fel på det, hur mycket de än objektifierar kvinnorna. Inte ens tjejerna som snarare tycker att dessa gubbar som är lika gamla som deras mor- och farföräldrar är alldeles fantastiska. De bitar som handlar om gängets vänskap är också bra och hade gärna fått utvecklats mer.

Skådespelarinsatser: Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman och Kevin Kline är alla grymma skådespelare och de gör absolut bra ifrån sig här också även om jag gärna hade sett att de fick större möjligheter att utveckla sina karaktärer. Bäst tycker jag nog att Kline och Freeman är som verkligen visar upp att de åldrats men som fortfarande ”got it”. Mary Steenburgen gör också en bra roll som Diana som ger handlingen något mer djup.

Action: Ingen. Eller det skulle vara ett och annat knytnävsslag kanske.

Drama: Hade gärna fått utvecklats ännu mer. Som bäst när det handlar om deras vänskap och saker som slitit på vänskapen.

Humor: Inte riktigt så rolig som jag trodde att den skulle vara. Den har sina stunder, oftast med Kline eller Freeman inblandade, men de hade kunnat åstadkomma ännu bättre. Eller så siktade de aldrig på mer utan såg det som en dramakomedi, fast det tror jag inte då det hade krävts bra mycket bättre drama i så fall.

Romantik: Kärlek och åtrå finns det gott om fast inte vidare romantiskt. Spänning: Inte direkt.

Visuellt: Las Vegas har ju en väldigt tacksam miljö med allt vad de erbjuder och det hade varit kul om de kunnat zooma ut lite oftare från tjejernas urringningar och bikinikroppar för att visa mer av den istället.

Musik: Musiken är inget jag la på minnet vilket förmodligen innebär att den gjorde sitt jobb utan att vara särskilt märkvärdig. Framförallt användes den till att visa på gubbarnas ålder och generationskrockar på till exempel dansgolvet.

Sammanfattning: Lite besviken faktiskt. Det fanns stor potential och den glimrar stundtals men alldeles, alldeles för gubbsjuk för att bli riktigt bra.

Betyg: 3- av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar