lördag 8 februari 2014

Kvällens Melodifestival - Deltävling 2

Kvällens startfält känns... sådär.

1. JEM – Love Trigger
JEM är en väldigt lovande grupp som gjorde extremt bra ifrån sig efter att ha blivit ihopsatta till en grupp i programmet X-Factor. Här har de verkligen chansen att få sitt genombrott. Tyvärr är låten inte alls stark nog. En dussinpop/dancelåt man hört förr men utan något speciellt som lyfter den ur mängden. Synd!

2. The Refreshments – Hallelujah
De kommer garanterat få några kasedansspelningar i sommar. Men i Mello? Nej tack!

3. Manda – Glow
Ännu en deltagare från X-Factor. Ingen dålig låt men för tråkig.

4. Panetoz – Efter solsken
Efter dunderhiten ”Dansa pausa” hade man ju lite förhoppningar att det skulle bli något lika trallvänligt. Visst, det är lätt att sjunga med i denna också men det svänger ju inte alls lika mycket. Hade önskat att de varit mer glädje och party i deras låt.

5. Pink Pistols – I am Somebody
Nej, inte ens nu blev det lite roligt. Inget som sticker ut alls i låten.

6. Sanna Nielsen – Undo
Ska det bli balladernas år i år? Sångmässigt kan man alltid lita på Sanna. När hon sjöng ”Empty Room” 2008 tyckte jag att det äntligen fanns en ballad som var tillräckligt bra för att ta sig till stora finalen. Denna är bra, jag gillar särskilt refrängen. Men hon skulle nog fått vinna 2008.

7. Little Great Things – Set Yourself Free
Lite rockigt och det är ju alltid trevligt. Men.. och nu känner jag mig ganska tjatig… var är det där lilla extra?

8. Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Han sjunger om änglarna och har en hejarklack i refrängen. Är det en fotbolls- eller mellolåt? Ingen vinnare i varje fall.

Min slutssats: Sanna ska gå vidare och The Refreshments ska inte vidare. För övrigt helt öppet och tyvärr ganska ointressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar