söndag 13 oktober 2013

Vad hände sen? - "Fem i familjen"

 
Räck upp en hand alla som sett ”Fem i familjen”!
Mellan åren 1982-1989 kunde vi se ”Fem i familjen” (eller ”Family Ties” som är orginaltiteln) som handlade om familjen Keaton. Jag älskade den serien, som jag såg i repriser då jag inte var särskilt gammal när den gick första gången. Alex målmedvetenhet som även gick ut över stackars lillebror (som var galet söt), Mallorys ytlighet och inte alltid så smarta kommentarer. De ganska sköna föräldrarna. Detta är vad jag minns med det har gått så många år att jag kanske minns helt galet :) Nu blev jag sugen på att se serien igen!
 



Men vad hände egentligen med skådespelarna sedan?

Michael J Fox – Alex P Keaton
Seriens stjärna är också den som fortsatt vara den största stjärnan. Mest känd är han nog för rollen som Marty McFly i ”Tillbaka till framtiden” och dess två uppföljare. Några fler av filmerna som han spelat i är ”Teen Wolf”, ”Light of Day”, ”Nyckeln till framgång”, ”Uppgörelsen”, ”Ett tufft jobb”, ”Doc Hollywood”, ”Kär i karriären”, ”Greedy”, ”Presidenten och Miss Wade” och ”Mars Attacks!”. De senare åren har det mest blivit TV-serier med ”Spin City” som den största där han hade huvudrollen som Mike Flaherty i 100 avsnitt från 1996-2000. Andra serier han dykt upp i är bland annat ”Scrubs”, ”Boston Legal”, ”Rescue Me” och ”The Good Wife”. Just nu är han aktuell med sin nya serie ”The Michael J Fox Show”. Michael vann för övrigt tre Emmys och en Golden Globe för sin roll som Alex P Keaton samt en Emmy, tre Golden Globes och två Screen Actor Guild Awards för sin roll som Mike Flaherty i ”Spin City”. Michael diagnostiserades med Parkinsons 1991 och har sedan dess deltagit aktivt i insamlingar till forskning för ett botemedel och bland annat startat The Michael J Fox Foundation. 2010 fick Michael en hedersdoktortitel i medicin av Karolinska institutet i Sverige. Han har även släppt tre böcker Lucky Man: A Memoir (2002), Always Looking Up: The Adventures of an Incurable Optimist (2009) och A Funny Thing Happened on the Way to the Future: Twists and Turns and Lessons Learned (2010).




Meredith Baxter – Elyse Keaton
Meredith spelade mamman i familjen och hade innan serien medverkat i en lång rad serier och Tv-filmer. Och det har hon fortsatt med sedan dess, de senaste Tv-filmerna nu 2013. Hon har dykt upp i några serier också, bland annat ”Glee”, ”Switched at birth”, ”Family Guy” och ”Cold Case”. Hon har vunnit en Emmy i kategorin Outstanding Performer in a Children's Special för sin roll i ”Other Mothers” en CBS Schoolbreak Special. 1999 fick Meredith bröstcancer och på senare år har hon skapat en hudvårdsserie som samlar in pengar till Baxter’s breast cancer research foundation. Även hon har fått en hedersdoktortitel men från National University in La Jolla, California där hon var gästtalare 2008.




Michael Gross – Steven Keaton
Även Michael Gross, som spelade pappa Keaton, har medverkat i en väldans massa Tv-filmer. Men han har även synts i filmerna ”Två systrar för mycket”, ”Hotet från underjorden”, ”Cool as Ice” (Med Vanilla Ice!! :), ”Ground Control”, ”True Heart”, ”Stay Cool” och ”Meant to Be”. Några serier han dykt upp i är ”Ally McBeal”, ”Norm Show”, ”Cityakuten”, ”The Drew Carey Show”, ”Makt och begär”, ”Parks and Recreation”, ”How I Met Your Mother”, “Brothers and Sisters”, “CSI” och nu senast “Call Me Fitz” 2013.




Justine Bateman – Mallory Keaton
Äldsta dottern i familjen Keaton spelades av Justine Bateman. Hon har bland annat spelat i filmerna ”Satisfaction”, ”The Closer”, ”Primary Motive”, ”God’s Lonely Man”, ”Highball” och nu senast “Deep Dark Canyon” 2013. Några serier som hon medverkat i är ”Lois & Clark”, ”Men Behaving Badly”, ”Out of Order”, ”Men in Trees”, ”Califorincation”, ”Easy to Assemble” och “Desperate Housewives”. Justine är storasyster till Jason Bateman känd från “Arrested Development” och “Horrible Bosses”.




Tina Yothers – Jennifer Keaton
Innan seriens början syntes Tina Yothers, som spelade den yngsta systern Jennifer, i filmen ”Ta ner månen om du kan”. Efter det har hon bara synts i någon enstaka Tv-film, den senaste 1995. Hon har skrivit boken Being Your Best': Tina Yothers's Guide for Girls och bildade bandet Jaded med sin bror och 1998 släppte de en skiva. 2004 spelade Tina huvudrollen i scenshowen ”Lovelace the Musical”. 2006 var hon en av deltagarna i ”Celebrity Fit Club” och senare i ”Celebrity Fit Club: Boot Camp”. 2012 var hon med i programmet ”Celebrity Wife Swap”.




Brian Bonsall – Andy Keaton
Yngsta skådespelaren var Brian Bonsall som spelade lillebror Andy. Förutom några Tv-filmer har han medverkat i filmerna ”Mickey”, ”Distant Cousins”, ”En buse till pappa” och ”Stora pengar”. Dessutom har han synts i några Tv-serier, bland annat ”Star Trek: The Next Generation”. Det senaste han gjorde inom film och Tv var en Tv-film 1994. Efter att helt ha lämnat skådespeleriet har han varit medlem i olika rock- och punkband och arbetat med soloprojekt. Han har blivit arresterad ett antal gånger bland annat för rattfylleri och misshandel. Jag tycker det är sjukt sorligt när det går så och  man ser kontrasterna så tydligt. Den gulliga lilla pojken som charmade alla som hade karriären framför sig. Hur mycket ser man av honom i bilderna nedan??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar