onsdag 16 juni 2010

Böcker på ingång

Jag har nu fått tag på boken jag skrev om häromdagen och den bör komma i dagarna. Då kommer även "The short second life of Bree Tanner" som handlar om flickan/vampyren Bree som dyker upp i tredje boken i Twilightsagan - alltså Eclipse som är filmen som har premiär om endast två veckor. Författaren Stephenie Meyer rekomenderar sina läsare att läsa den boken innan de ser Eclipse för att man ska få lite mer förståelse. Så det ska jag ju självklart göra :)


3 kommentarer:

  1. Jag började läsa den idag :)!

    SvaraRadera
  2. Och idag läste jag färdigt den. Såklart var det roligt att få en inblick i The newborns men jag saknade familjen Cullen, Bella och Wolfpack. I slutet då Bree träffade ovanstående fick jag en "Twilight-känsla" som saknades innan.
    Jag vet att boken egentligen skulle vara en novell där Meyer snabbt skulle berätta om The newborns genom Bree Tanner men under arbetets gång märkte hon att historien blev för lång för att vara en novell och istället blev det en kortare bok. Meyer har rått oss fans att läsa boken innan vi ser Eclipse och det förstår jag men jag är ändå besviken. Historien om Bree och de andra är för kort, för ytlig för att få ett djup som Meyers Twilight-böcker vanligtvis har. Jag hade hellre sett att Meyer inte stressat med att ge ut boken innan premiären av Eclipse och istället skrivit en "ordentlig" bok med ingående detaljer så att läsaren skulle få mer känsla av hur Bree och hennes vänner/fiender har det innan de blir förintade. Där är en detalj som stör mig...vi tar det när du läst boken, Anna!

    SvaraRadera
  3. Boken kom med posten idag så jag får väl sätta igång direkt. Måste ju se om jag stör mig på samma sak ;)
    /Anna

    SvaraRadera