onsdag 16 februari 2011

Böcker blir till film

En del av de böcker man läser vill man verkligen se som film. Jag bestämde mig för att kolla upp planerna för några av mina favoriter.

The Host
Boken skriven av Stephenie Meyer (Twilightböckerna) fick väl ganska snabbt filmplaner men sen tar det ju sin lilla tid innan det verkligen blir av. Nu verkar det i alla fall klart vem som blir regissör. Hon heter Susanna White och har tidigare bland annat regisserat ”Nanny McPhee och den magiska skrällen” (2010) och TV-serien ”Jane Eyre” (2006). Hon har dessutom regisserat fyra avsnitt av den fantastiska serien ”Generation Kill” (2008). Enligt IMDb ska filmen släppas under 2012.

Vampire Academy
Om jag har förstått det hela rätt så är rättigheterna sålda till Preger Entertainment och producenten Don Murphy. Mer verkar inte vara klart än.

House of Night
Det verkar som om rättigheterna har gått till Empire Pictures och att ett manus är skrivet men sen har det inte hänt mer.

Hungergames
Här verkar det ha hänt lite mer. Det ryktas att Chloe Moretz (Let me in, Kick-Ass) ska spela Katniss och den ska regisseras av Gary Ross (Seabiscuit). Premiär i mars 2012.


Chloe Moretz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar